Fiskgratäng med dijonsenap

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 1 timme

Oftast när jag tillagar denna rätten kokar jag potatis vid sidan om och gratinerar enbart fisken i såsen. Ett fantastiskt recept som inte kan bli enklare! Det funkar även bra med annan fisk , exempel lax eller torsk.

Ingredienser

  • Fyllning
  • 3 stycken pangasius/vietnamesisk hajmalfiléer
  • Eventuellt 1 näve skalade räkor
  • Sås
  • 4 dl crème fraiche
  • 1-2 msk Kalles kaviar
  • 1-1 ½ tsk dijonsenap
  • Några droppa citron
  • Hackad dill
  • Salt
  • Peppar
  • Potatismos
  • 10-12 potatisar
  • 1½-2 dl standardmjölk
  • 1 ägg
  • 1 msk smör
  • Hackad dill
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Spritsa potatismoset längst kanterna av en form. Lägg fisken i mitten av formen. Blanda alla ingredienser till såsen i en skål, smaka av efter hand då du häller i kaviar och kryddor. När du är nöjd med såsen häller du den över fisken. Ställ formen i ugnen på 200 grader i ca 30-40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    evaullabritt 23 oktober 2012

    Gjorde denna gratäng på kolja. Jättegott. Tack för ett bra recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben