Fiskgratäng med getost och linssallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

God GI-mat

Ingredienser

  • 2 dl bulgurlinser
  • 6 dl vatten
  • Saft av en citron
  • 4 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 100 g salladslök
  • 200 g cocktailtomater
  • 1 dl skivade gröna oliver
  • 2 msk kapris
  • 2 dl ruccula
  • 4 koljafiléer
  • 100 g getost
  • 2 dl pumpafrön
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på175 grader. Smörj en ugnsfast form. Lägg i koljafileerna salta och peppra.
    2. Smula över getosten och strö över pumpafrö, ringla över olja. Ungsbaka dem mitt i ugnen i 20 minuter tills fisken är genombakad.
    3. Lägg i linser och vatten i en kastrull, tillsätt salt och sjud under lock i 20 minuter tills de mjuknat. Tillsätt citronsaft , olja och krydda.
    4. Skiva salladslöken och halvera tomater. Vänd ner lök, tomater, oliver, kapris och ruccula. Krydda med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben