Fiskgratäng med getost och linssallad
Serverar:
4 portioner
Tid:
40 minuter
God GI-mat
Ingredienser
2 dl bulgurlinser
6 dl vatten
Saft av en citron
4 msk olivolja
Salt
Peppar
100 g salladslök
200 g cocktailtomater
1 dl skivade gröna oliver
2 msk kapris
2 dl ruccula
4 koljafiléer
100 g getost
2 dl pumpafrön
2 msk olivolja
Salt
Peppar
Instruktioner
Sätt ugnen på175 grader. Smörj en ugnsfast form. Lägg i koljafileerna salta och peppra.
Smula över getosten och strö över pumpafrö, ringla över olja. Ungsbaka dem mitt i ugnen i 20 minuter tills fisken är genombakad.
Lägg i linser och vatten i en kastrull, tillsätt salt och sjud under lock i 20 minuter tills de mjuknat. Tillsätt citronsaft , olja och krydda.
Skiva salladslöken och halvera tomater. Vänd ner lök, tomater, oliver, kapris och ruccula. Krydda med salt och peppar.
Liknande recept
Fiskgratäng med pepparrot och mos
4.7
35 min
3
4
Fiskgratäng med tärnad ostpotatis
4.8
4
4
Fiskgratäng med vin-och spenatsås
4
Fiskgratäng med ägg och tigerräkor
3
40 min
4-6
1
Pappas fiskgratäng
3
30 min
4
2
Räk och kräft, fiskgratäng
4
30 min
4-6
3
Nettans mammas fiskgratäng
4
2
Lyxig fiskgratäng
4.6
4
12
Krämig fiskgratäng
4.3
3-4
5
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!