Fiskgratäng med kokos, röd curry, rödbeta & tomat

Annorlunda nyttigt och gott med rödbeta och fisk. Om man vill kan man även ha ris runtom i formen, och laga allt i ett.

Ingredienser

  • 1 hokiblock, fryst 400 g
  • 1 ask findus "våra finaste" baby-rödbetor i klyftor, 230 g fryst
  • 1 burk lätt kokosmjölk
  • 3 tsk röd currypasta
  • 2 msk hummerfond
  • 1 ask kocktailtomater
  • 2 rödlökar, finhackade
  • 1 kruka gräslök, hackad
  • 3 msk örkryddor provencale, frysta
  • 1 dl riven ost 10% fetthalt
  • Mineralsalt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Låt rödbetorna få ett uppkok i en kastrull med vatten. Häll av dem i en sil. Lägg det frysta fiskblocket i botten på en stor gratängform. Lägg rödbetorna runt om. Blanda kokosmjölken med currypasta, fond, tomater, finhackad rödlök, hackad gräslök, örtkryddor, salt och peppar. Häll blandningen runt om och över hela fiskblocket. Strö över riven ost och sätt in i ugnen i 30-40 minuter. Servera med ris och mycket gönt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    HSX 5 februari 2011

    alla ingredienser går inte ihop bra med varandra, blev besviken, kommer inte att laga flera gånger :(

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben