Fiskgratäng med kräftsmak

Serverar: 4 portioner

Fisk är ju klokmat både för kropp och själ - suveränt god dessutom - som du kan bjuda både nära och kära på - också behändigt allt i samma form!

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé, t.ex. hoki, hajmal och pangasius
  • Salt
  • 0.75 tsk citronpeppar
  • Smör till stekning
  • 1 stor purjolök, strimlad
  • Kräftostsås
  • 3 dl Lindhals turkiska yoghurt eller grekiska yoghurt
  • 300 g Kavli kräftost
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • 100 g kräftstjärtar
  • Citron skuren i skivor
  • Dillvippor
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader.
    2. Fräs purjolöken i lite smör. Krydda fisken med salt och citronpeppar.
    3. Rör ihop yoghurt och kräftosten. Smaka av med salt och peppar.
    4. Lägg purjolöken i en ugnsfast form. Lägg fisken på purjon och täck allt med kräftsåsen.
    5. Grädda i nedre delen av ugnen om du använder en keramikform i ca 25 minuter - beroende på fisksorten - vid 225 grader.
    6. Garnera med kräftstjärtar, citronskivor och dillvippor.
    7. Tips: Det går utmärkt att använda andra fisksorter som t.ex. sej, spätta- eller flundra. Vissa fiskar släpper mera vatten under gräddningen och gör att såsen blir tunn. Då kan du förkoka dem i ugnen vid 125 grader i ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben