Fiskgratäng med piff

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Fiskgratäng med curry, paprika purjolök, och brieost I en underbart krämig och fyllig smaksymfoni.

Ingredienser

  • 400 g fiskfilé av valfri sort
  • ½ purjolök ca 150 g
  • 2 paprikor ca 250 g
  • 100-150 g brieost
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 msk margarin
  • 1-2 tsk curry
  • Citronpeppar
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär purjolöken i tunna skivor och paprikan i små bitar. Lägg gärna undan lite av varje till dekoration. Skär bort kanterna på brieosten.
    2. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnssäker form. Krydda fiskfiléerna med salt och citronpeppar. Lägg dem i formen och sprid purjolök över.
    3. Fräs margarin, paprika och curry i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör om häll sedan på mjölk och grädde. Koka upp under omrörning och låt sedan småputtra i minst 5 minuter.
    4. Tag kastrullen av värmen och lägg i brieosten, rör tills osten smält. Smaka av med salt och vitpeppar.
    5. Häll såsen i fiskformen. Sätt formen mitt i ugnen. Låt stå i 20-25 minuter.
    6. Servera med kokt potatis eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben