Fiskgratäng med curry, paprika purjolök, och brieost
I en underbart krämig och fyllig smaksymfoni.
Ingredienser
400 g fiskfilé av valfri sort
½ purjolök ca 150 g
2 paprikor ca 250 g
100-150 g brieost
3 dl mjölk
2 dl vispgrädde
4 msk vetemjöl
2 msk margarin
1-2 tsk curry
Citronpeppar
Salt
Vitpeppar
Instruktioner
- Skär purjolöken i tunna skivor och paprikan i små bitar. Lägg gärna undan lite av varje till dekoration.
Skär bort kanterna på brieosten.
- Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnssäker form.
Krydda fiskfiléerna med salt och citronpeppar.
Lägg dem i formen och sprid purjolök över.
- Fräs margarin, paprika och curry i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör om häll sedan på mjölk och grädde.
Koka upp under omrörning och låt sedan småputtra i minst 5 minuter.
- Tag kastrullen av värmen och lägg i brieosten, rör tills osten smält. Smaka av med salt och vitpeppar.
- Häll såsen i fiskformen. Sätt formen mitt i ugnen. Låt stå i 20-25 minuter.
- Servera med kokt potatis eller ris.
Liknande recept
Kommentarer (0)