Fiskgratäng med räkor och krämig ost

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Underbart god och enkel att göra.

Ingredienser

  • 10-12 medelstora potatisar
  • 1 tsk margarin (att smörja formen med)
  • 400 g torskfilé
  • 200 g skalade räkor
  • 1 dl dill
  • 6 msk majonnäs
  • 6 msk kaviar
  • 1 dl mjölk
  • salt
  • peppar
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Skala, dela potatisarna i tärningar. Koka dem nästintill mjuka i lättsaltat vatten, ca 7 min. Häll av vattnet. Smörj en ungnsäker form med margarin. Dela torskfiléerna ett par gånger och lägg i mitten av formen. Lägg den tärnade potatisen runt om. Strö på räkorna ovanpå fisken. Krydda med salt och peppar. Strö dillen över fisken och räkorna. Vispa samman majonnäs, kaviar, mjölk och häll det över fisken och räkorna i formen. Strö över osten och gratinera i mitten av ugnen i ca 25-30 min

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    Cayene 2 september 2009

    Underbart gott!! Jag blandade i Milkos smaksatta creme fraiche "Kantareller och Cognac" och det smakade mums!! Det här kommer jag att göra fler gånger!!

    tobiaskarlsson 30 september 2009

    Kalasbra fiskrätt!!!

    mariepari 15 januari 2010

    Det här var väldigt gott! Gick hem hos hela familjen.

    orienten 13 februari 2010

    Jättegod fiskgratäng :-)

    zingolalla 21 februari 2010

    Supergott, men barnen (5,5 + 2,5) gillade det inte. Lätt att göra, förberedde allt kvällen innan.

    Marianne110 8 februari 2012

    Jättegod fiskgratäng. Kommer att göras fler gånger!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben