Fiskgratäng med ricotta

Serverar: 4 portioner

God gratäng som man kan dryga ut med ett lager skivad potatis i botten och fisken ovanpå.

Ingredienser

  • 600 g vitfisk, t ex kolja
  • 1 ägg
  • 3 äggulor
  • 200 g ricottaost
  • 1 dl vispgrädde
  • 250 g hårdost
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Rensa fisken och skär i bitar. Koka upp vatten och lägg i fisken i 5 minuter. Ta ur fisken och låt torka på hushållspapper i 10 min för att gratängen inte ska bli för vattnig.
    2. Sätt ugnen på 180 grader, smöra en stor ugnsfast form. Lägg fisken i botten av formen.
    3. Blanda ricottaost, ägg och grädde och häll det över fisken. Salta och peppra lätt. Riv ost över gratängen. Gratinera i ugnen i cirka 40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben