En rätt jag "slängde ihop" och som blev både god och het!
I receptet ingår Arlas creme fraiche gourmet som är smaksatt med saffran och tomat. Om man inte har det hemma så kan man själv smaksätta naturell creme fraiche med saffran och tomatpuré.
Ingredienser
800 g torsk, sej, pangasius eller annan fisk
1 stor purjolök
4 dl creme fraiche Arla gourmet saffran och tomat
200 g bladspenat
3 dl grädde eller mjölk
Maizenaredning
Salt
Peppar
Chiliflakes
400 g räkor
Instruktioner
Lägg fisken i en smord form. Skiva purjon och fräs i stekpanna. Ha i creme fraichen och bladspenaten. Ha i grädden/mjölken och red av med maizenaredningen. Krydda med salt och peppar. Låt allt puttra en stund.
Häll såsen över fisken och strö över chiliflakes. Ställ in i mitten av ugnen i 175° i ca 45 minuter (om du använder djupfrysta fiskblock). Ta ut och strö över räkorna. Ställ in i ugnen ytterligare 5 minuter så att allt blir varmt.
Var försiktig så att inte räkorna står i ugnen för länge då de gärna blir sega!
Mkt bra och lättlagat. Jag bytte ut bladspenaten mot färsk persilja och lade även till 2-3 msk tomatpuré och ketchup. (Jag blandade med naturell creme fraiche och saffran).
Mkt bra och lättlagat. Jag bytte ut bladspenaten mot färsk persilja och lade även till 2-3 msk tomatpuré och ketchup. (Jag blandade med naturell creme fraiche och saffran).