Fiskgratäng med senapsgrädde

Serverar: 4 portioner

Vad kan vara godare än en gratäng på torskfilé, med ris, blandad sallad och bröd?

Ingredienser

  • 400 g torsk- eller sejfilé
  • 1 medelstor purjolök
  • Ca ½ dl hackad persilja
  • Rivet skal av en ½ citron
  • 1 tsk salt
  • 2 ½ dl mellangrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 ½ msk senap
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Ugnstemperatur 225º C.
    2. Tina fisken om den är djupfryst.
    3. Skiva purjon fint och bred ut den i en ugnssäker form. Strö över persilja och citronskal. Lägg på fisken och salta. Blanda grädde, mjöl och senap och häll över. Sätt in i mitten av ugnen ca 25 minuter.
    4. Servera ris, blandad sallad och grovt portionsbröd. Färsk frukt efter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gottgris 17 maj 2009

    det blev jättegott. Jag tog gul lök i stället för purjolök o gul paprika. Det fräste jag i en kastrull och gjorde såsen där i.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben