Fiskgratäng med sting

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 40 minuter

Jättegod och enkel gratäng på 7 ingredienser. Tar man bort sambal oelek så är den exakt som min kompis i Röån gör den men jag gillar den även lite hot som här.

Ingredienser

  • 400 g sejfile, tinat fiskblock
  • Margarin till att smöra formen med
  • Salt
  • Peppar
  • 1 stor purjolök
  • 2 dl crème fraiche
  • 1-1½ tsk sambal oelek
  • 125 g mozzarella
  • Instruktioner

    Tina fiskblocket så det mesta av vätskan rinner bort. Smöra en ugnsfast form och lägg fisken i den. Salta och peppra. Skiva purjolöken och lägg den ovanpå fisken. Blanda sambal i fraichen och häll det ovanpå purjon och smula eller skiva till sist mozzarellan som du lägger över det hela. Osten kan du pressa lite mellan hushållspapper för att få bort överflödig vätska. In i ugnen i ca 25 minuter på 175º

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    svea2 2 januari 2013

    Hej, Gjorde denna goda fiskgratäng till middag i kväll, men fick improvisera lite,då inte allt fanns hemma. Använde torsk, 1dl crème fraîche samt ca 2.5dl grädde, lite drygt 2tsk sambal, samt vanlig ost, riven. Serverade med ris, ärtor, broccoli. Detta blev jättegott och barnen :) mumsade, fastän det var fisk! Tack!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben