Fiskgratäng med torsk

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En väldigt lättlagad fiskgratäng, går lika bra att göra gratängen med pangasiusfilé.

Ingredienser

  • 4 torskfiléer
  • 1 kg potatis
  • 4 dl hollandaisesås
  • Smör
  • Mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Riven muskotnöt
  • Instruktioner

    1. Skala och koka potatisen mjuk.
    2. Mosa potatis med smör. Tillsätt mjölk, salt, peppar och muskoten. Mosa till lagom konsistens.
    3. Sätt ugnen på 175 grader.
    4. Smöra en eldfast form. Lägg fiskfiléerna i botten. Salta och peppra.
    5. Fördela potatismoset runt kanten på formen. Häll såsen i mitten. Sätt in i ugnen 15 minuter. För en finare yta byt till grill de sista 5 minuterna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    När fisk är som godast
    Till dig som älskar fisk - bestäm dig inte i förväg vilken fisk du ska...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben