Serverar: 4-5 portioner
Tid: 1 timme
Jättegod fiskgratäng son jag bjöd mina gäster på under nyårskvällen. Att den blir så god beror på att varje del tillagas var för sig och läggs i hop inför gratineringen. Gratängen kan förberedas i god tid vilket gör att den även passar att bjuda många på.
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fisken i en ugnsfast form. Krydda och fördela vinet över fisken. Täck med ugnsfolie och koka i ugnen mellan 12-15 minuter. Låt sedan svalna. Gör under tiden potatismoset och vitvinssåsen. Koka potatisen och mosa den tillsätt mjölk och krydda efter smak. Rör till sist ner äggulan. Smält smöret och rör i mjölet. Späd med mjölk, grädde, vitt vin, spadet från fisken och krydda efter smak- Tillsätt till sist dillen så nära gratineringen som möjlig så den behåller sin gröna färg. Lägg fisken i botten på en ugnsform. Lämna en kant runtom där du sedan spritsar eller klickar ner moset. Täck fisken med räkorna och täck allra sist med såsen. Gratinera i 200 grader i ugnen i cirka 15 minuter.