Fiskgratäng persillade

Serverar: 4 portioner

En jättegod fiskgratäng!!

Ingredienser

  • 400 g hokfilé (eller annan fryst fisk)
  • 500 g potatis
  • ½ purjolök
  • 3 morötter (ca 4 dl rivna)
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk persillade
  • 1 krm malen svartpeppar
  • ½ tsk salt
  • 1 msk maizena
  • 1 dl riven ost (att strö över)
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen, låt kallna och skär den i skivor. Skär fisken i skivor. Lägg fisken i en ugnsform.
    2. Strimla purjolöken och riv morötterna. Fräs grönsakerna lätt, lägg på grönsaksfräset på fisken. Fördela den kokta skivade potatisen över grönsaksfräset.
    3. Koka snabbt ihop matlagningsgrädde, kryddor och maizena och häll såsen över potatisen. Strö över riven ost. Gratinera i 225 grader ca 20-25 minuter.
    4. Servera med kokta gröna ärtor och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben