Fiskgratäng till vardags

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Enkel och god fiskgratäng.

Ingredienser

  • 1 pkt djupfryst torsk, sej eller hoki (600 g)
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl dill, hackad
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl riven ost
  • 4 port ris
  • Morötter
  • Instruktioner

    1. Tina torsken. Dela fisken i ca 2 cm tjocka skivor.
    2. Smörj en ugnssäker form. Lägg i fisken och häll på salt. Täck med aluminiumfolie och koka fisken i ugnen i 200°C, ca 15 min.
    3. Smält margarin eller smör. Lyft kastrullen från värmen och tillsätt vetemjöl och mjölk. Låt såsen koka ca 3 min. Smaksätt med hackad dill, salt och svartpeppar.
    4. Ta ut fisken och häll över såsen och strö över riven ost. Gratinera i 250°C tills osten fått fin färg.
    5. Servera med ris och morotsstavar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Maahl 18 februari 2009

    Så enkel och god. Idag gjorde jag potatismos som fick gratinera tillsammans med fisken och såsen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben