Fiskgratäng under tomattäcke

Serverar: 4 portioner

Ta genvägen via ugnen och laga allt i samma form. Sparar både tid och disk.

Ingredienser

  • 600 g sejfilé, eller annan liknande fisk
  • Salt
  • Vitpeppar
  • ½ st citron, rivet skal
  • Tomattäcke
  • 6 st tomater, skållade
  • 2 st gula lökar, grovhackad
  • 1 st vitlöksklyfta, hackad
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk farinsocker
  • 1 msk färsk oregano, hackad
  • 1 msk färsk basilika, hackad
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl parmesanost, riven
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader.
    2. Torka av fiskfiléerna och ta bort småbenen i mitten av filéernas huvudände. Dela filéerna i två delar och lägg i en smord ugnssäker form. Salta, peppra och riv över citronskal.
    3. Dela de skållade tomaterna i klyftor och ta bort kärnorna. Fräs lök och vitlök i en gryta med olivolja. Tillsätt tomaterna, farinsocker, oregano och basilika. Smaka av med salt och peppar.
    4. Bred såsen över fisken och strö över riven parmesanost och gratinera i mitten av ugnen i 10 minuter.
    5. Servera gärna med kokt quinoa blandad med 2 msk hackad persilja och basilika. Dekorera med färska örter.
    6. Skålla tomater: Skölj och skär ett kryss i skalet på tomaterna. Lägg ner dem i kokande vatten 30 sekunder tills skalet börjar lossa vid krysset. Ta upp dem med hålslev och lägg dem i kallt vatten. Ta bort skalet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben