Fiskgryta Hawaii

Serverar: 4 portioner

Jättegod

Ingredienser

  • 600 g torskblock
  • 200 g ananas i bitar
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk margarin
  • 1 tsk curry
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 3/4 dl fiskbuljong
  • 2 små paprikor
  • 1 banan
  • salt
  • peppar
  • 2 krm paprikapulver
  • Garnering. Gräslök
  • Instruktioner

    1. Tina fisken så att den går att skära i bitar. Låt ananasen rinna av, skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur paprikorna och skär dom i tärningar.
    2. Fräs löksorterna mjuka och glansiga i lite matfett utan att dom får färg. Strö över curry och mjöl. Rör om. Späd med fiskbuljong och grädde. Låt allt koka upp.
    3. Tillsätt fisk, paprika, ananas och skivad banan. Låt sjuda under lock 5-10 minuter. Smaka av med salt. peppar och paprikapulver. Strö över hackad gräslök.
    4. Gott med kokt ris till.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25
    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (1)

    Kockpappa 20 augusti 2008

    Detta var en läckerhet. Smaskens.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben