Fiskgryta med räkor på viktväktarvis

Serverar: 1 portioner

Allt i ett gryta. Mycket mustig och god ocg 6 poäng.

Ingredienser

  • 1 liten lök
  • 10 cm purjolök
  • 1 tomat
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk olja
  • Några korn saffran
  • 2 msk vitt matlagningsvin
  • 1 tsk hummerfond
  • 0,5 dl vatten
  • Salt
  • Peppar
  • 150 g mager fiskfilé, t ex torsk
  • 1 dl skalade räkor
  • 1 kokt potatis
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och strimla purjolöken.
    2. Hacka tomaten och skär vitlöksklyftan i tunna skivor.
    3. Fräs grönsakerna på svag värme i oljan några min.
    4. Skala potatisen och skär den i bitar, lägg ned den i grytan. Om man vill kan man servera potatis till men jag tycker det är både gott och enkelt med allt i ett!
    5. Tillsätt saffran, vin, fond och vatten.
    6. Koka i 5 min och smaka av.
    7. Lägg fiskfiléerna ovanpå och sjud sakta tills fiskköttet är genomkokt.
    8. Strö sist över räkorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben