Fiskgryta med saffran och fetaost

Serverar: 4 portioner

Lite oväntat men gott- fetaost till saffransfisken. Mycket smak. Allra godast blir det när man tärnar rotfrukterna fint, men den som har ont om tid kan skära större bitar. 592 kalorier per portion 38 g fett 30 g protein 21 g kolhydrater

Ingredienser

  • 2 morötter, ca 300g
  • 400 g rotselleri
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • ½ msk fänkålsfrön
  • 2 msk olivolja
  • 1 kuvert saffran, ½ g
  • 2 ½ dl torrt vitt vin
  • 2 msk konc grönsaksfond
  • 1 burk körsbärstomater, 400g
  • 1 tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 400 g skinnfri lax- och/eller sejfilé
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 150 g fetaost
  • Servering
  • Citronklyftor
  • Ev kokt potatis
  • Instruktioner

    1. Skala och tärna morötter, rotselleri och lök fint. Skala och finhacka vitlöken. Krossa fänkålsfröna i mortel. Fräs hacket med fänkålsfröna på medelvärme 2-3 minuter i oljan i en gryta. Tillsätt saffran, vin, fond och tomater. Låt puttra ca 5 minuter. Salta och peppra.
    2. Skär fisken i bitar, tillsätt fisk och grädde till grytan. Sjud försiktigt ca 3 minuter. Tärna och tillsätt osten till grytan. Servera med citronklyftor och ev kokt potatis.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben