Fiskgryta special

Serverar: 4 portioner

Denna innehållsrika fiskgryta passar både till fest och vardag. Härliga smaker och i högsta grad bra för hälsan.

Ingredienser

  • 350 g laxfilé
  • 200 g vit fisk, t ex torsk eller hoki
  • 4 potatisar
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 fiskbuljongtärning
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 apelsin
  • ½ citron
  • 2 tsk tomatpuré
  • 6 tomater
  • ½ knippe persilja
  • Instruktioner

    1. Förbered fisken genom att skära den i tre-fyra cm stora tärningar. Skala potatis och morötter och skär i centimetertjocka skivor. Skala och hacka lök och vitlök.
    2. Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs lök och vitlök tills den blir blank och börjar mjukna. Tillsätt morötter och potatis och låt fräsa hastigt.
    3. Tillsätt 5 dl vatten, buljongtärning, 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Låt koka upp. Pressa ner apelsin och citron, tillsätt tomatpurén och blanda väl. Skölj tomaterna och skär dem i klyftor. Skölj persiljan och klipp ner den i grytan, men spara lite till serveringen. Låt sjuda 15 minuter.
    4. Känn med en sticka så att potatis och morötter är nästan färdigkokta. Tillsätt tomaterna och fiskbitarna. Låt grytan sjuda ytterligare sju minuter. Kontrollera så att fisken är färdig och servera grytan med ett gott bröd och lite aioli.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben