Fiskkakor med chili och citrongräs

Serverar: 4 portioner

Citrongräset har en aromatisk och frisk smak som passar bra till fisk och skaldjur. Ös på med mer chili om du gillar hetta.

Ingredienser

  • 800 g torskfilé
  • 3 dl basmatiris
  • 2 citrongräs
  • 1 msk + 1 tsk urkärnad och finhackad röd chilifrukt
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ dl + 1 msk finhackad koriander
  • 1 ägg
  • Rapsolja
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 4 msk japansk soja
  • Servering
  • Sallad
  • Limeklyftor
  • Instruktioner

    1. Skär fisken i grova bitar. Ansa och ta bort torra blad och skär bort ca 2 cm längst ner på citrongräset. Finhacka resten.
    2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
    3. Mixa snabbt ihop fisk, citrongräs, 1 msk finhackad chili, pressad vitlök, ½ dl finhackad koriander, ägg och 1 tsk salt i en matberedare.
    4. Forma till 12 fiskkakor. stek dem i 3 msk olja ca 2 minuter per sida.
    5. Blanda soja med 1 tsk finhackad chili och 1 msk finhackad koriander.
    6. Servera fiskkakorna med sojasås, sallad, limeklyftor och ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben