Fiskkakor med ris och Rhode Islandsås

Serverar: 4 portioner

Frasiga och kryddiga fiskkakor som serveras med en fräsch Rhode Islandsås. God och snabblagad rätt.

Ingredienser

  • 600 g torsk
  • 1 dl rostad lök
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1½ msk potatismjöl
  • 1½ dl vispgrädde
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 msk olja
  • 4 portioner ris
  • Rhode Islandsås
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk chilisås
  • ½ tsk salt
  • ½ ask krasse
  • Instruktioner

    1. Tina torsken. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
    2. Mixa löken med ströbrödet och häll upp på en tallrik. Lägg torsk, salt och ägg i en mixer. Mixa hastigt till en smet, den behöver inte bli helt slät. Tillsätt potatismjöl, grädde, cayennepeppar och mixa ihop.
    3. Klicka ut smeten i lagom stora biffar på lök- och ströbrödsblandningen, vänd dem så att de paneras runt om. Stek fiskkakorna i oljan i en varm stekpanna ca 4 minuter per sida.
    4. Blanda crème fraiche med chilisås och salt i en skål. Toppa såsen med nyklippt krasse.
    5. Servera fiskkakorna med nykokt ris och Rhode Islandsås.

    Liknande recept

    4
    45 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben