Fiskkakor med söt syrlig dipp

Serverar: 6-8 portioner

Härligt heta fishcakes.

Ingredienser

  • 400 g fiskfilé tex hoki eller lax
  • 0,5 paket färska haricots verts (75 g)
  • 1-2 msk röd currypaste
  • 1 ägg
  • 2 msk asiatisk fisksås
  • 1 msk socker
  • 1 msk smulade torkade limeblad
  • Olja
  • Söt syrlig dipp
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 2 msk ättikssprit
  • Instruktioner

    1. Skär fisken i bitar. Skär haricots vertsen tvärs över tunna skivor. Lägg fisk, currypaste, ägg, fisksås, potatismjöl och socker i en matberedare. Pulskör till en inte alltför jämn färssmet. Lägg i en bunke och blanda i bönor och limeblad. Forma färsen till 12-16 biffar med fuktade händer. Stek på medelhög värme i rikligt med olja ca 1 minut på varje sida.
    2. Söt syrlig dipp: Värm vatten, socker och ättikssprit på svag värme.
    3. Servera fiskkakorna ljumma med såsen.

    Liknande recept

    4
    1 h 10 min
    4
    1

    Kommentarer (2)

    elfa 17 februari 2009

    Dessa kakor var ju så goda. Längtar till Thailand

    Norton5 1 augusti 2013

    Perfekt som förrätt och jättegoda att doppa i sweet-chili sås som alternativ till dippen i receptet. Har med lyckat resultat bytt ut bönorna mot koriander.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben