Fiskpudding med mandel

Serverar: 4 portioner

En härlig fiskrätt, som är värt sitt arbete.

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 400 g fiskfilé färsk el. tinad torsk, kolja eller pangasius
  • 3 ägg
  • 1/2 dl sötmandel
  • 1 tsk salt
  • 1/4 tsk malen vitpeppar
  • 1 tsk pressad citron
  • 30 g smör
  • 3/4 dl hackad dill
  • Ev skalade räkor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält smöret i kastrull, tillsätt mjölet, rör om. Slå på mjölken, lite i taget. Koka ihop såsen och låten den sen svalna.
    3. Skär fiskfiléerna i bitar. Blanda fisk, ägg, salt, peppar, pressad citron och den avsvalnade såsen i en matberedare. Arbeta ihop till en finfördelad konsistens.
    4. Grovhacka mandeln och tillsätt den i fisksmeten.
    5. Smörj och bröa en 1 1/2 l avlång form. Häll i smeten och klicka smöret över.
    6. Baka färsen i ca 35-40 min. eller tills färsen fått en gyllenbrun färg på ytan.
    7. Under tiden görs nästa sats med sås. Smaksätt den med 2-3 krm salt, dillen, och ev.skalade räkor. Servera färsen uppskuren i skivor tillsammans med kokt potatis, såsen och färska grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    MissBi 14 maj 2009

    Hejsan! Verkar pikant med mandel i. Nästa sats med sås ? Är det vanlig "vit" sås med med dill och ev räkor? MissBi

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben