400 g fiskfilé färsk el. tinad torsk, kolja eller pangasius
3 ägg
1/2 dl sötmandel
1 tsk salt
1/4 tsk malen vitpeppar
1 tsk pressad citron
30 g smör
3/4 dl hackad dill
Ev skalade räkor
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret i kastrull, tillsätt mjölet, rör om.
Slå på mjölken, lite i taget. Koka ihop såsen och låten den sen svalna.
Skär fiskfiléerna i bitar.
Blanda fisk, ägg, salt, peppar, pressad citron och den avsvalnade såsen i en matberedare.
Arbeta ihop till en finfördelad konsistens.
Grovhacka mandeln och tillsätt den i fisksmeten.
Smörj och bröa en 1 1/2 l avlång form.
Häll i smeten och klicka smöret över.
Baka färsen i ca 35-40 min. eller tills färsen fått en gyllenbrun färg på ytan.
Under tiden görs nästa sats med sås.
Smaksätt den med 2-3 krm salt, dillen, och ev.skalade räkor.
Servera färsen uppskuren i skivor tillsammans med kokt potatis, såsen och färska grönsaker.
Hejsan! Verkar pikant med mandel i. Nästa sats med sås ? Är det vanlig "vit" sås med med dill och ev räkor? MissBi