God fisksoppa som även passar för LCHF:aren.
Justerat kryddorna till stor bokstav bytt ut 1 burk krossade tomater till 500 g krossade tomater (viste inte att det fanns olika storlekar, har aldrig hittat någon annan storlek på krossade tomater)
Ingredienser
1 fryst fiskblock, sej eller torsk
2 msk smör
1 gul lök
500 g krossade tomater
2 dl grädde
2 dl crème fraiche
3 vitlöksklyftor
1 msk fiskfond
1 msk curry
Vitpeppar
Citronpeppar
Persilja
1 paket bacon
Instruktioner
- Fräs finhackad lök och vitlök i smöret till simmig konsistens.
Häll i krossade tomater, grädde, crème fraiche, fiskfond och curry. Krydda med vit- och citrinpeppar efter smak. Ev lite salt. Låt koka i 15 minuter.
Dela fiskblocket i tärningar, lägg i och koka ytterligare 5 minuter.
Rör ner finhackad persilja i soppan före servering.
Servera soppan med knaperstekt bacon och ev knäckebröd.
- Om ni tycker att soppan har för tjock konsistens kan den spädas med lite vatten, själv gillar jag den tjock.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Gjorde den idag och jag tycker att den är mycket god och lättlagad. Kommer att göra den många gånger!