Fisksoppa á la Soppamannen

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

En soppa jag skapade i går kväll.

Ingredienser

  • Soppabas
  • 1 gul lök, grovt hackad
  • 2 vitlöksklyftor, krossas
  • ½ sellerirot, tärnas
  • 1 skalad potatis
  • 2 liter vatten
  • 2-3 msk matolja
  • Fisk
  • ½ "pink" lax med ben och allt
  • 500 g torsk/sej eller liknande vit fisk i block
  • Övrigt
  • 2 morötter, tärnad
  • 500 g frysta ärtor/majs/paprika
  • 3 dl kokosgrädde
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • Aromat
  • Svartpeppar
  • Vegeta (du kan använda hönsbuljong i stället)
  • Sambal olek
  • Instruktioner

    1. Börja med att koka "såsbasen" mjuk och mixa sedan slät med mixerstav.
    2. Koka laxen hel i 2 liter vatten kryddat med svartpeppar och vegeta eller buljong (lägg gärna även i grönsaksrenset). Ta ur fisken och låt svalna lite.
    3. Sila bujongspadet ner i "såsbasen". Koka moroten mjuk i detta.Tillsätt fiskblock och sjud i 10 minuter. Tillsätt frysta grönsaker, kokosmjölk och grädde. Finfördela lax och tillsätt till soppan. Smaka av med Aromat och lite sambal olek. Finhackad dill/persilja är också gott att tillsätta på slutet.
    4. Variation: Man kan ju förutom moroten även fylla upp med potatis/kålrot och liknande.
    5. Servera med ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    MrDread 16 oktober 2008

    Rättat enl. instr

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben