Fisksoppa à la Kråkåsen

Serverar: 4 portioner

God fisk- och skaldjursoppa som värmer gott...servera med gott bröd till.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 msk Milda flytande margarin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk curry
  • 500 g blomkål
  • 3 stora potatisar
  • 3 Knorr fiskbuljongtärningar
  • 10 dl vatten
  • 2 dl Milda Mat
  • 400 g torsk, lax eller hällefilé
  • 150 g räkor, utan skal
  • ½ citron, rivet skal
  • Persilja till garnering
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken.
    2. Fräs löken i Milda flytande margarin i en gryta. Pressa ner vitlök, tillsätt curry, och låt det fräsa ytterligare någon minut.
    3. Dela blomkål i små buketter, skala och skär potatis i ca 1 cm tjocka skivor.
    4. Tillsätt blomkål, potatis, buljongtärningar, vatten och Milda Mat i grytan. Låt allt koka under lock ca 10 minuter.
    5. Skär fisken i lagom stora bitar, tillsätt fisken och sjud soppan i ytterligare ca 5 min.
    6. Vänd ner räkor spara några till garnering och finrivet citronskal i soppan.
    7. Häll upp i varma djupa tallrikar garnera med persilja och resten av räkorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben