Fisksoppa à la Lofoten

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

En krämig mäktig soppa

Ingredienser

  • 1 medelstor gul lök
  • 3-4 msk. Smör alt. margarin
  • 6 dl torrt vitt vin
  • 7 dl Creme Fraiche
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 3 hönsbuljongtärningar
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 4-5 st medelstora morötter
  • 2 hg Vit fisk (torsk, hällefilé etc.)
  • 2 hg Laxfilé
  • 2 hg Skalade räkor (tinade)
  • Instruktioner

    Skala morötterna och koka de skivade morotsslantarna ”aldente”. Ställ åt sidan. Under tiden morötterna kokas fräses löken tillsammans med smöret. Löken får inte få färg, tillsätt sedan ca 2 dl. av vinet och låt lök o vin puttra tills löken är mjuk. Tillsätt därefter Creme Fraiche, mjölk, grädde, resten av vinet och buljongtärningarna. Låt soppan koka upp. Under tiden soppan kokar upp, skär fiskfiléerna i ca 2x2 cm stora bitar. Lägg i morötterna då soppan kokar, red av om soppan önskas tjockare. Några minuter före servering , ge soppan ett uppkok och lägg i fisken, låt soppan åter komma i kok 1-2 minuter( se till att fisken är kokt) Lägg räkorna i botten av tallriken vid serveringen och slå soppan över. Strö lite tunt skivad purjolök ovanpå före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    wonna 25 september 2009

    Mmmm.....Jättegod soppa som på Restaurang! Den kommer att lagas många gånger. Tack.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben