Fisksoppa á la lotti

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 50 minuter

God lite lyxigare fisksoppa att bjuda på .

Ingredienser

  • 300 g torsk el. hokifilé
  • 200 g lax
  • 150 g skalade räkor
  • 4 potatis av fast sort
  • 6 jordärtskockor
  • 1 fänkål
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • ½ g saffran
  • Vatten
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala morötter och skiva i 2 cm bitar. Skala potatis och skär i klyftor. Skala jordärtskockorna -är dem stora dela dem på mitten. Dela löken i fyra bitar Skär upp fänkålen i så de blir jämnstora med morötterna, spara på den gröna dillen och använd till dekoration. Skär fisken i kuber 2 x 2 cm.
    2. Häll upp vatten i kastrullen så det täcker rotsakerna och potatisen . Salta och peppra efter tycke och smak. Lägg i saffranen.
    3. Koka upp allt utom fisk och räkor efter 10 min lägg i fisken. Koka ytterliggare 5 min. så att fisken blir klar .
    4. Lägg i räkorna och bara se till dem värms upp inte koka för då blir dem sega .
    5. Innan servering så strö över fänkålsdillen . Servera gärna med aioli och ett gott vitlöksbröd .

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben