Fisksoppa á la pappa Roger

GI

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 purjolök
  • Vitlök efter behag (ca.5-6 brukar vara lagom)
  • 2 tsk tomatpure
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk timjan på burk
  • 2 tsk basilika på burk
  • 3-5 dl vitt vin
  • 1 ½ buljongtärning
  • 1 gul paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 pkt saffran
  • Räkor, musslor olika sorters fisk (gärna fast)
  • Instruktioner

    1. Fräs gul lök, purjolök i en stekpanna, häll sedan i en gryta. Stek vitlöken för sig och häll i grytan . Tillsätt tomatpure, salt, tinjan, basilika, vin, buljong, paprikorna som ska vara hackade. Koka detta tills paprikan blivit mjuk.
    2. Häll sedan i matlagningsgrädden, crème fraiche, saffran och fisken. Låt detta småkoka på svag värme tills fisken är klar (ca, 5-7min).
    3. Häll sist i räkor och musslor bara så att de blir varma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben