Fisksoppa à la Sir Toby

Serverar: 8-10 portioner

En mustig fisksoppa med mycket grönsaker, rotselleri, potatis och gottis som räcker till många.

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé (pollock, pangasius, torsk eller liknande)
  • 200 g skalade räkor
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 purjolök
  • 1 bit rotselleri (ca 300 g)
  • 1 kg potatis
  • 1 ½ - 2 liter vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 - 2 tsk hela fänkålsfrön
  • 1 kruka gräslök
  • Instruktioner

    1. Skala potatis och rotselleri. Skär dem i tärningar cirka 1,5x1,5 cm och lägg dem i en gryta.
    2. Skär purjolöken i centimertjocka skivor, skölj ordentligt så du får bort eventuella jordrester och lägg i grytan.
    3. Ta bort kärnhuset från paprikorna och skär dem i små tärninger eller strimla dem fint. Lägg i grytan.
    4. Tillsätt vatten, buljongtärning, salt, peppar och fänkål. Koka upp och låt sjuda cirka 5 minuter.
    5. Skär fisken i två centimeter breda strimlor. Lägg fisk och räkor i grytan och låt sjuda ytterligare 5 minuter.
    6. Tillsätt finskuren gräslök precis före servering. Servera med ett syrligt fullkornsbröd och ost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben