Fisksoppa med mycket smak

Serverar: 4 portioner

Supergod soppa. Hittade denna på nätet och prövade. Kommer att göras flera gånger.

Ingredienser

  • 1 morot
  • 1 bit rotselleri
  • 1 palsternacka
  • ½ grön chili (ta bort kärnorna, akta ögonen det är starkt)
  • ½ röd paprika
  • ½ purjolök
  • Margarin
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 liter hummerfond
  • 1 kg oskalade räkor
  • 7 dl vatten
  • 3 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 1 burk crème fraiche, 2 dl
  • 1 bit lax ca 150 g
  • 1 bit torsk1 bit annan fast fisk , ca 200 g
  • färsk dill
  • Maizenaredning
  • Några kräftstjärtar
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna - spara skalen. Lägg skalen i en stor gryta tillsätt vatten och vin, koka utan lock tills ca hälften av vätskan återstår. Sila bort skalen och spara vätskan. Skär grönsakerna i bitar.
    2. Smält margarin i en stor gryta. Fräs grönsakerna någon minut. Tillsätt räkspadet och hummerfonden. Koka ca. en halvtimme. Sila bort grönsakerna - spara spadet.
    3. Tillsätt fisken skuren i mindre bitar. Koka tills den är nästan färdig (olika tid beroende på fiskens storlek). Tillsätt grädde, crème fraiche och grovt hackad dill. Sjud någon minut. Smaka av med salt och peppar.
    4. Red soppan om det behövs med maizenaredning. Tillsätt allra sist räkorna och havskräftstjärtar, efter det får soppan ej koka - skaldjuren blir sega och tråkiga då.
    5. Krydda efter eget tycke och smak.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Koka soppa på en spik
    Nja, riktigt så enkelt är det inte, men kan man grunden hur man gör...

    Jörgens fisksoppa
    I vår monter på Det Goda Köket på Älvsjömässan gör Jörgen succé med de...

    Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
    Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben