Fisksoppa med pasta

Serverar: 4 portioner

Pröva gärna ett vitlöksbröd till soppan.

Ingredienser

  • 250 g torskfilé
  • 80 g räkor, skalade
  • 120 g orecchiette pasta
  • 1 st morot
  • 100 g kålrötter
  • ½ st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 l fiskbuljong (vatten + buljongtärning)
  • 2 msk persilja
  • 2 msk dill
  • 1 g saffran
  • Salt till smaksättning
  • Svartpeppar, grovmalen
  • Instruktioner

    1. Hacka lök, vitlök, dill och persilja. Skala och strimla kålrot. Skala och skiva morot. Koka pastan enl. förpackningsanvisningen. Koka morot och kålrot i fiskbuljong ca 10 minuter. Tillsätt lök, vitlök och saffran. Smaka av med salt och peppar. Skär torsken i bitar och lägg ner dem i soppan. Låt sjuda ca 5 minuter. Blanda ner räkor och pasta i soppan. Strö över dill och persilja.
    2. Servera soppan med bröd.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
    Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben