Den är värmande och god nu i aprilkylan.
Ingredienser
400 g torskfilé
300 g laxfilé
1/2 purjolök
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 1/2 tsk tomatpuré
1 1/2 tsk salt
1 tsk timjan
1 tsk basilika
4 1/2 dl vitt vin
1 1/2 fiskbuljongtärning
En gnutta saffran
Grädde
Créme fraiche
Räkor
Instruktioner
- Koka ihop vin och buljong. Låt koka någon minut. Rör ner grädde, creme fraiche, vatten, tomatpuré och saffran. Skär ner lökarna (pressa vitlöksklyftan) och låt detta sjuda i 15 minuter.
- Skär fisken i lagom stora bitar och lägg ner dem i grytan. Krydda med timjan, salt, basilika. Sjud i ytterligare 7 minuter. Tillsätt räkorna
Hetta upp och servera med potatis och en färgglad sallad
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...