Fisksoppa med saffran

Serverar: 4 portioner

Den är värmande och god nu i aprilkylan.

Ingredienser

  • 400 g torskfilé
  • 300 g laxfilé
  • 1/2 purjolök
  • 1/2 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 1/2 tsk tomatpuré
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk basilika
  • 4 1/2 dl vitt vin
  • 1 1/2 fiskbuljongtärning
  • En gnutta saffran
  • Grädde
  • Créme fraiche
  • Räkor
  • Instruktioner

    1. Koka ihop vin och buljong. Låt koka någon minut. Rör ner grädde, creme fraiche, vatten, tomatpuré och saffran. Skär ner lökarna (pressa vitlöksklyftan) och låt detta sjuda i 15 minuter.
    2. Skär fisken i lagom stora bitar och lägg ner dem i grytan. Krydda med timjan, salt, basilika. Sjud i ytterligare 7 minuter. Tillsätt räkorna Hetta upp och servera med potatis och en färgglad sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
    Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben