Serverar: 6-8 portioner
Tid: 1 timme
Mycket god, för att få den lite matigare brukar jag lägga i lite finstrimlade morötter och potatis.
Skär paprika i tärningar, strimla purjolök. Fräs paprika och purjo i smöret i en gryta. Skär tomat i tärningar, tillsätt tomat, vatten, vitt vin, fiskbuljongtärningar, saffran, timjan och pressad vitlök Låt detta koka i 10 min. Blanda vetemjölet med grädden. Skär fisken i bitar. Lägg fisken i grytan, och blanda i grädde och mjölblandningen. Låt detta sjuda tills fisken är klar. ca 5min. Lägg räkor eller kräftstjärtar i soppa just innan den ska ätas. De ska ej koka. Lägg en klick creme fraiche eller aioli i sopppan.
Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...