Fisksoppa med saffran

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

Mycket god, för att få den lite matigare brukar jag lägga i lite finstrimlade morötter och potatis.

Ingredienser

  • 4 hg fiskfilé
  • 1 liten röd paprika
  • 30 cm purjolök
  • 2 msk smör
  • 1 stor tomat
  • 2 dl vitt vin
  • 12 dl vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 1 pkt saffran
  • 0,5 tsk timjan
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 dl grädde
  • Salt
  • Räkor eller kräftstjärtar
  • Instruktioner

    Skär paprika i tärningar, strimla purjolök. Fräs paprika och purjo i smöret i en gryta. Skär tomat i tärningar, tillsätt tomat, vatten, vitt vin, fiskbuljongtärningar, saffran, timjan och pressad vitlök Låt detta koka i 10 min. Blanda vetemjölet med grädden. Skär fisken i bitar. Lägg fisken i grytan, och blanda i grädde och mjölblandningen. Låt detta sjuda tills fisken är klar. ca 5min. Lägg räkor eller kräftstjärtar i soppa just innan den ska ätas. De ska ej koka. Lägg en klick creme fraiche eller aioli i sopppan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
    Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben