Fisksoppa med saffran

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 30 minuter

Festlig soppa till helgen eller som vardagslyx

Ingredienser

  • 200 g laxfile
  • 300 g pangasius eller annan vit fisk
  • 200 g räkor
  • 1 fänkål
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 1-2 tsk timjan
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 1 pkt saffran
  • 1 l vatten
  • Instruktioner

    Skiva lök, fänkål och morötter. Fräs i olja i en kastrull/gryta. Häll på vatten. Smula i buljontärning. Skär fisken i tärningar och lägg i. Tillsätt saffran, timjan, krossade vitlöksklyftor och tomatpuré. Låt koka på svag värme i c 10 min. Lägg i räkorna, smaka av med grädde, salt och peppar. Servera med aioli och vitt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
    Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben