Fisksoppa med saffran och musslor
Variera gärna fisk efter tillgång och smak.
Ingredienser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 fänkål
1 msk olivolja
400 g krossade tomater
2 dl vitt vin
5 dl vatten
1 msk ekologisk buljong
½ g saffran
Salt
Peppar
300 g laxfilé
200 g koljafilé
100 g blåmusslor
Limeaioli
2 tsk vinäger
Salt
Peppar
2 äggulor
1 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
2 dl olivolja
1 lime
Instruktioner
- Börja med att göra aioli, se till att alla ingredienser är rumsvarma. Häll i vinäger, salt och peppar i en skål, lägg i äggulor, senap och pressa i vitlöksklyftan. Droppa ner oljan under vispning till aiolin är tjock. Riv skalet från en lime och vänd ner i aiolin.
- Skala och hacka lök, finhacka lök och chili. Hacka fänkålen i mindre bitar, hetta upp en gryta och fräs grönsakerna. Tillsätt krossade tomater, vin, vatten, buljong och saffran och låt koka ca 20 minuter.
- Skär fisken i mindre bitar och skölj musslorna väl. Tillsätt i soppan och låt koka i ca min. Servera med aioli.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...