Fisksoppa med saffran och musslor

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Variera gärna fisk efter tillgång och smak.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 1 fänkål
  • 1 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vitt vin
  • 5 dl vatten
  • 1 msk ekologisk buljong
  • ½ g saffran
  • Salt
  • Peppar
  • 300 g laxfilé
  • 200 g koljafilé
  • 100 g blåmusslor
  • Limeaioli
  • 2 tsk vinäger
  • Salt
  • Peppar
  • 2 äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl olivolja
  • 1 lime
  • Instruktioner

    1. Börja med att göra aioli, se till att alla ingredienser är rumsvarma. Häll i vinäger, salt och peppar i en skål, lägg i äggulor, senap och pressa i vitlöksklyftan. Droppa ner oljan under vispning till aiolin är tjock. Riv skalet från en lime och vänd ner i aiolin.
    2. Skala och hacka lök, finhacka lök och chili. Hacka fänkålen i mindre bitar, hetta upp en gryta och fräs grönsakerna. Tillsätt krossade tomater, vin, vatten, buljong och saffran och låt koka ca 20 minuter.
    3. Skär fisken i mindre bitar och skölj musslorna väl. Tillsätt i soppan och låt koka i ca min. Servera med aioli.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
    Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben