Five spice biff

Serverar: 6 portioner

Goda vardagsnudlar för stora och små. Five spice powder finns i många butiker. De som vill göra sin egen kommer ett recept här nedanför. 305 kalorier per portion 12 g fett 24 g protein 25 g kolhydrater

Ingredienser

  • 500 g utskuren biff
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g blomkål
  • 200 g sparris, färsk eller fryst
  • 250 g äggnudlar
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 2 ½ tsk five spice powder
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk ostronsås
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk ketjap manis (indonesisk soja)
  • Five spice kryddblandning
  • 5 kryddnejlikor
  • 1 stjärnanis
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk sichuanpeppar
  • 1 tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Mortla alla kryddor till five spice blandningen.
    2. Koka upp lätt saltat vatten i en stor kastrull. Strimla biffen. Skala löken, halvera och skiva den tunt. skala och finhacka vitlöken. Skölj och skär blomkålen i små buketter. Bryt av den nedersta träiga delen av sparrisen och skär den i bitar.
    3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, lyft ur och skölj dem i kallt vatten. Koka blomkålen i nudelvattnet ca 2 minuter och sparrisen ca 1 minut. häll av och skölj dem i kallt vatten, ställ åt sidan.
    4. Stek köttet i oljan, krydda med salt och five spice powder. Tillsätt lök och vitlök, stek 2 minuter. Tillsätt blomkål, sparris, soja, ostronsås, honung och ketjap manis. Rör om. Tillsätt nudlarna och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben