Fjärilskotlett med dragonsås

Serverar: 2 portioner

Jättegott!

Ingredienser

  • 2 fjärilskotletter
  • 1 msk matfett
  • Salt
  • Svartpeppar/vitpeppar
  • Sås
  • 1 charlottenlök
  • 1 tsk matfett
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • ½ dl vatten
  • 1 tsk kalvfond
  • ½ tsk svampsoja
  • ½ msk hackad persilja
  • 2 tsk hackad dragon
  • Servering
  • Potatis
  • Grönsallad
  • Tomat
  • Instruktioner

    1. Torka av köttet med hushållspapper. Snitta i fettkanten, så inte kotletten böjer sig på järnet. Stek köttet i en stekpanna med matfett, ca 2-3 minuter per sida. Salta och krydda med peppar under stekningen.
    2. Skala och hacka löken. Fräs den i en kastrull med matfett. Tillsätt grädde, vatten, fond och soja. Låt såsen koka ihop så att den blir simmig. Tillsätt persilja och dragon. Smaka av med salt och peppar.
    3. Servera med kokt potatis, sallad och tomat.

    Liknande recept

    4.5
    5 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben