Fjärilslax med dragonsås

Serverar: 4 portioner

Stekt lax med svamp, kräftstjärtar och en len sås som smakar ljuvligt.

Ingredienser

  • 4 laxfjärilar à 150 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 150 g färska champinjoner
  • 1/2 burk kräftstjärtar i saltlake
  • Finhackad dill
  • Sås
  • 1 dl mellangrädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1/2 tsk dragon
  • Tillbehör
  • Smörfräst spenat
  • Kokt potatis
  • Instruktioner

    1. Börja med såsen. Koka upp grädde, creme fraiche och smulad buljongtärning. Låt det koka på svag värme några minuter. Smaka av med dragon och eventuellt salt och peppar.
    2. Ansa svampen och skiva den. Låt kräftstjärtarna rinna av. Hacka dillen.
    3. Torka laxskivorna så att de är riktigt torra. Salta och peppra dem. Stek dem ca 3 minuter på varje sida i lite matfett. Lägg upp dem på uppläggningsfat och håll dem varma.
    4. Stek svampen i lite matfett tills det knäpper i den. Tillsätt kräftstjärtar och dill. Låt det bara precis bli varmt. Fördela det ovanpå laxen.
    5. Värm såsen och bjud den till laxen tillsammans med potatis och smörfräst spenat.

    Liknande recept

    4.5
    5 min
    4

    Kommentarer (2)

    annika84 5 augusti 2008

    Mums, jättegott!!! Kändes festligt men väldigt lätt att göra, såsen va jättegod!!

    Kira68 21 mars 2013

    Mycket gott! Rekommenderas varmt :) Enkelt att laga men känns som en festrätt. Höga betyg från oss.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben