Fläder - och hallonsockerkaka

Serverar: 8-10 portioner

En riktig sommarkaka att bjuda på till fikat, med glasyr blir den lite extra festlig.

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 1½ dl fläderblomssaft, koncentrerad
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl halon, färska eller frysta
  • Glasyr
  • 3 dl florsocker
  • 2 msk fläderblomssaft, koncentrerad
  • ½ tsk citronsaft
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt och häll i fläderblomssaften. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och vänd ner det i smeten tillsammans med det smälta smöret. Vänd varsamt ner hallonen.
    3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1½ liter. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 40 minuter. Låt kakan svalna i 10 minuter i formen och stjälp sedan upp den.
    4. Glasyr: Blanda florsocker, fläderblomssaft och citronsaft till en slät smet och häll glasyren över den avsvalnade kakan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben