Fläderblomssaft med kanel och vanilj

Tid: 1 vecka 3 dagar 30 minuter

Mycket läskande, god och lite annorlunda smak! Jag tar ofta med både kanel och vanilj i just flädersaft, ibland bara kanel eller bara vaniljstång.

Ingredienser

  • 20 blomklasar
  • 2 citroner
  • 2 ½ liter socker
  • 80 g vinsyra
  • 1 vaniljstång
  • 3 bitar kanel
  • 1 ½ liter vatten
  • Instruktioner

    1. Skölj blomklasarna. Borsta citronerna och skiva dem tunt. Klyv vaniljstången och dela den mitt av. Bryt kanelstängerna i mindre bitar.
    2. Blanda vinsyran med sockret.
    3. Lägg hälften av blomklasarna i en kruka. Lägg på hälften av citronerna, Hälften av sockret och kryddorna. Lägg ett lager till på samma sätt. Koka upp vattnet och slå över. Täck över krukan och låt den stå svalt 8-10 dagar. Rör om i krukan efter några timmar och rör sedan en gång varje dag. Sila saften och häll upp på rena flaskor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben