Flädergravad torsk

Serverar: 4 portioner

Torsk passar utmärkt att grava - det lyfter fram den fina smaken av hav. Fläder ger en riktigt fräsch marinad som för tankarna till sommaren.

Ingredienser

  • ½ kg frysta bitar torskrygg eller 2 färska tjocka filéer
  • 1 dl koncentrerad flädersaft
  • ½ dl brännvin eller vodka smaksatt med fläder
  • 1 dl havssalt
  • 1 dl strösocker
  • ½ tsk grovmald svartpeppar
  • 10 hela svartpepparkorn
  • Flädersås
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ dl koncentrerad flädersaft
  • 1 msk pressad citronsaft
  • Salt
  • Kajennpeppar
  • Tillbehör
  • 8 skivor formfranska
  • 1 msk smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Tina fisken. Använder du färska filéer så ansa dem och ta bort eventuella ben.
    2. Vispa ihop brännvin, salt, socker, mald peppar och pepparkorn i en skål. Massera fiskbitarna med blandningen.
    3. Lägg ryggbitarna i en form eller lägg ihop filéerna mot varandra i formen. Slå på resten av marinaden. Lägg över plastfolie och ställ i kylen två-tre dagar. Vänd fisken ett par gånger om dygnet.
    4. Blanda ingredienserna till såsen i en liten skål och ställ kallt. Skär bort kanterna på brödet och stek brödskivorna i lite smör. Skär fisken i tunna skivor och servera med flädersåsen och brödet. Garnera gärna med lite rivet citronskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben