Flädermarinerade polkabetor med fetaost och basilika

Serverar: 12 portioner

Försök att hitta späda betor. Är de grövre vinner de på att hasigt förvällas. Passar utmärkt på ett buffébord.

Ingredienser

  • 250 g polkabetor
  • 3 msk koncentrerad flädersaft
  • 1 msk pressad citron
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Garnering
  • 125 g fetaost
  • 1 kruka basilika
  • Instruktioner

    Skala betorna och skär dem i riktigt tunna skivor, gärna på en mandolin. Lägg skivorna på ett stort fat. Blanda flädersaft, citronsaft och olivolja och häll över betorna. Strö på flingsalt och marinera i ca 30 minuter. Smula över fetaost och basilikablad vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben