Flädermousse med jordgubbar

Serverar: 4 portioner

Underbar mousse som förhöjer smaken på sommarens bär. Ett piggt alternativ till grädde.

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • 1 dl konc fläderblomsaft
  • 1 liter jordgubbar
  • 2 msk flytande honung
  • Instruktioner

    1. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 min.
    2. Vispa grädden hårt. Dela ägget och rör ner gulan i grädden.
    3. Värm saften i en liten kastrull. Ta upp gelatinbladen och smält dem i saften. Rör ner det i gräddblandningen i en tunn stråle. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ner.
    4. Låt moussen stelna i kyl 2–3 timmar.
    5. Rensa och dela jordgubbarna. Ringla över honungen och rör om.
    6. Servera jordgubbarna med moussen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben