Fläkskfilé med jordgubbar och grönpeppar

Serverar: 10 portioner

Grönpeppar kallas även för madagaskarpeppar. Tips: Servera gärna ärtsallad med yoghurt och vitlök till. Recept på salladen har jag i min kokbok.

Ingredienser

  • 1 kg fläskfilé
  • 2 tsk salt
  • Marinad
  • ½ liter jordgubbar
  • 4 msk grönpeppar ( torkad eller i vatten )
  • Tillbehör
  • 1 liter klyftade jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Putsa filén fri från senor och hinnor. Dela filen i två bitar. Skölj och snoppa jordgubbarna. Mixa peppar och jordgubbar till en slät pure.
    2. Vänd ner köttet i blandningen. Låt stå minst 12 timmar i kylen.
    3. Torka av det mesta av marinaden. Salta och grilla köttet ca: 15 minuter runt om till 65 grader innertemperatur.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben