Fläsk och potatis

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Genuin Svensk mat

Ingredienser

  • 600 gr Rökt sidfläsk
  • Lök
  • 1,5 kg Potatis
  • Instruktioner

    Skiva det rökta fläsket, stek i gjutjärnspanna, tills den börjar bli knaper, lägg i lökringarna,rör om och låt stå på svag värme, tills potatisen är färdig kokt. Smaka av fläskskyn, ev. salta. Vill man så kan man spä ut skyn med vatten och låta den puttra medans potatisen blir klar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Svensk matkultur
    Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influen...

    Årets nationalrätt
    Vinnarrätten är komponerad av en verklig kocklegend, 80-årige Bengt "S...

    Husmanskost med Christer Lingström!
    Lär dig hur mästerkockarna lagar den vanligaste maten. Här bjuder vi p...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben