Fläskfilé eller kalvfilé i senapssås från Beaune

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En jättegod bjudrätt som gör garanterad succé.

Ingredienser

  • 600 g kalvfilé eller fläskfilé
  • 2-3 scharlottenlökar eller
  • 1 röd lök
  • 3-4 klyftor vitlök
  • 2 msk cognac
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 dl torr vermouth
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk ljus fransk senap
  • 2 poule au pot tärningar (kan bytas mot kalvbuljong)
  • 250 g färska champinjoner
  • Salt
  • Svartpepper
  • Smör att steka i
  • Instruktioner

    1. Hacka löken fint. Skiva vitlöken tunt. Lägg löken i en traktörpanna med smält smör och låt puttra upp. Slå över cognacen och flambera. Tillsätt det vita vinet och vermouthen. Låt koka ihop till cirka hälften återstår.
    2. Blanda i grädde, senap och buljongtärningar. Smaka av såsen. Krydda med salt och peppar. (Såsen kan göras i god tid - dagen innan.)
    3. Dela champinjonerna och bryn dem lätt i smör. Skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Krydda med salt och peppar.
    4. Bryn köttet i smör så det förblir rosa inuti. Lägg köttet i traktörpanna. Ös sås över. Lägg champinjonerna överst.
    5. Eller, lägg köttet på serveringsfat, slå såsen över och lägg på champinjonerna. Servera med ris eller pressad potatis och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben