Fläskfilé gryta

Serverar: 4 portioner

Denna gryta gör garanterat succé både i vardagen och till fest.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé ca 600 gram
  • 1 stor burk hela champinjoner
  • 1 dl creme fraich
  • 1 påse bearnaisesåspulver
  • salt
  • peppar
  • vatten (ca 1,5-2dl)
  • margarin till stekning
  • Instruktioner

    1. Skär fläskfilén i cm tjocka skivor. 2. Stek skivorna i en stekpanna och salta och peppra. Lägg i köttet i en gryta. 3. Vispa ur pannan med lite vatten och slå det i en kastrull. 4. stek champinjonerna. Lägg dem i grytan med köttet. 5. Vispa ur pannan med lite vatten. Häll över i kastrullen. 6. Vispa i såspulvret i kastrullen med skyn. Låt koka upp. 7. Blanda i creme fraichen i såsen och låt det koka upp. 8. Slå såsen över köttet och svampen och låt puttra i ca 20 min. (kan behövas spä med lite vatten om det blir för tjock sås). Servera med ex. potatisgratäng och en fräsh sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    pellelilla 10 april 2009

    Lagat till middag ikväll, fantastiskt enkelt och väldigt gott! Vi hade potatisklyftor till, smarrigt att doppa i såsen.

    Bodenskan 28 oktober 2009

    Gjorde den här till middag idag mycket uppskattat.Skiljnad: jag tog små frusna hela kantareller istället gick mycket bra

    matungen 2 november 2009

    Detta var supergott:) Fast vi hade hästkött. Tack!

    Mauritza 26 december 2009

    Jag tyckte det var god smak på grytan, men receptet var med för lite sås. Använde 2 påsar bearnaisesås och grädde istället för creme fraiche.

    hewi81 5 november 2010

    Tack för ett enkelt och gott recept på fläskfilégryta. Själv så blandade jag både creme fraische och grädde, samt tog färska champinjoner. Men passar verkligen både fest och vardag :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben