Fläskfilé i gorgonzolasås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegod bjudmat som jag brukar servera med rösti

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • Matfett till stekning
  • 1 dl vatten
  • 100 g gorgonzola
  • ½ dl syltlök
  • 1 burk hela champinjoner
  • ½ dl rött vin
  • 1/4 dl sherry
  • 1 msk soja
  • 3 dl vispgrädde
  • ½ krm peppar
  • ½ krm paprikapulver
  • ½ krm pepparmix
  • 10 valnötter
  • Instruktioner

    Skär filén i knubbiga bitar och bryn dem på varje sida i stekpanna. Salta och peppra. Häll på 1 dl vatten. När det kokat upp lägger man över köttet och spadet i en ugnssäker form. Smält i msk margarin i stekpannan och låt även gorgonzolan smälta i stekpannan. Tillsätt paprika, syltlök, champinjoner, vin, sherry och soja. Koka upp och späd sedan med grädden, lite i sänder. Låt såsen puttra en stund. Smaka av med kryddorna och häll sedan såsen över köttet i formen. Strö över valnötterna och värm alltsammans i 225 grader, cirka 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben