Fläskfilé i gott sällskap

Serverar: 6 portioner

Verkligt gott är det att servera den nystekta fläskfilén med så många olika sorters grönsaker, förutom det currydoftande riset. Den lätta citronsmaken på kött och svamp är särskilt fin.

Ingredienser

  • 2 fläskfiléer
  • 2 msk smör eller margarin
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 200 g champinjoner
  • 2½ dl grädde
  • 1 pkt djupfrysta haricot verts
  • 6-8 små tomater eller 1 burk skalade
  • 10-12 syltlökar
  • 1 burk majskorn
  • ½ citron
  • 1 tsk soja
  • Instruktioner

    1. Servera med kokt ris med lite curry i.
    2. Skär fläskfilén i skivor och stek den i 1 msk av fettet. Krydda med salt och vitpeppar.
    3. Skiva champinjonerna och stek dem på ganska stark värme i resten av fettet. Slå på 1 dl av grädden och låt den puttra in i svampen på svag värme.
    4. Koka de djupfrysta bönorna i lättsaltat vatten. Skålla och flå tomaterna.
    5. Lägg över kött, svamp och bönor jämte tomater, syltlök och avrunnen majs i en gryta. Droppa lite citron på kött och svamp och häll på resten av grädden samt soja.
    6. Värm alltsammans under lock och låt grytan småputtra några minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben